Uudised

Eesti käsipalliklubidele kaks võitu ja viik Balti liigas

bhl logo.cdr

Eesti käsipalliklubidele kaks võitu ja viik Balti liigas

Jätkusid mängud käsipalli Balti liigas ja laupäeval olid kodutanumal võistlustules kõik kolm Eesti klubi. Põlva Serviti alistas Minski HC Vitjazi kindlalt 42:26 ja Viljandi HC oli üle HK Ogre/Miandumist 35:25. Veidi üllatuslikult pidi HC Kehra/Horizon Pulp&Paper leppima 26:26 viigiga Riia Celtnieksi vastu.

Tabeliseisud pole erinevaid mängude arve arvestades päris ülevaatlikud, ent veerandfinaali viivas esinelikus on hetkel kõik Eesti meeskonnad. A-alagrupis tõusis Viljandi mööda Kehrast, kolmandal-neljandal kohal asudes on neil vastavalt 4 ja 3 punkti kolmest mängust. B-alagrupis jagab Serviti koos Läti meistri Dobele Tenaxiga teist-kolmandat kohta – mõlemal on kuus punkti, alagrupi liidril Riihimäe Cocksil aga täisedu 10 silma.

Serviti ja Viljandi said kindlad võidud

Eesti meister Põlva Serviti sai Balti liigas kolmanda võidu järjest kui alistati koduses Mesikäpa hallis, aga nominaalses võõrsilmängus Minski HC Vitjaz. Valgevene klubil mindi eest juba avapoolajal, mis võideti kindlalt 21:13. Teisel pooltunnil kahekordistati edu ja kohtumise lõpuvile kõlades olid tablool numbrid 42:26.

Serviti ridades said käe valgeks kõik platsil käinud tosin väljakumängijat. Parimana viskas Balti liiga parim snaiper Ardo Puna 8 väravat. Henri Sillaste lisas 6, Andreas Rikken ja Kristjan Muuga 5, Siivo Sokk ja Henri Hiiend 4, Indrek Neeme 3, Sergei Ljubtšenko ja Tõnu Jõks 2 tabamust ning Raiko Rudissaar, Mario Karuse ja Andrei Ternovõi 1 värava.

Viljandi HC sai Läti klubi HK Ogre/Miandumi vastu võimsalt minema ja juhtis kümneminutilise mängu järel 6:1. Edu käest ei antud ning saadi vajalik 35:25 (17:9) võit. Kristo Voika viskas 8, Ott Varik ja Karl Toom 7, Karl Roosna 4, Kristjan Koovit ja Mikk Varik 3 väravat, Veiko Luik, Mark Lõpp ja Kristo Järve lisasid ühe tabamuse.

Eesti ja Läti karikavõitjad leppisid viiki

Üllatavalt suurtes raskustes oli kodusaalis värske Eesti karikavõitja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. Maikuus Läti karikavõistlustel triumfeerinud Riia Celtnieksi vastu saadi küll 3:2 algedu, ent siis suudeti järgmise 20 minutiga vaid sama palju väravaid lisada ja poolaeg kaotati koguni 9:16.

Teisel poolajal algas meeletu tagaajamine ning viimase paari minutiga mängiti kolmeväravaline kaotusseisus 26:26 viigiks. Kehralaste parimatena viskasid Marko Slastinovski ja Kaupo Liiva 7 väravat. Uku-Tanel Laast lisas 5, Dmõtro Jankovski 3, Kaspar Lees 2 ning Jorma Käsper ja Kaimar Lees 1 värava.

Muudes laupäevastes kohtumistes sündis suurüllatus Klaipedas, kus kohalik Dragunas alistas tiitlikaitsja Minski SKA 35:31 (20:20). Homme kohtuvad meeskonnad samas uuesti, valgevenelaste jaoks oli tegemist teise kaotusega viiest mängust. Kolmel eelmisel – Balti liiga võiduga lõppenud – hooajal pole SKA kunagi üle kahe kaotuse tabelisse saanud.

B-alagrupi kohtumistes jätkas võiduseeriat Soome meister Riihimäe Cocks, alistades Põlvas Bresti HC Meškovi 41:30 (24:14). Tasavägises kahe naaberriigi klubi vahel sai Dobele Tenax võõrsil 32:30 (15:17) jagu Kaunase Granitas-Gaja-Karysist.

handball.ee